top of page

Ons verhaal

3e generatie familieboerderij

Sinds 1913 staat er een vierkantshoeve op nummer 93 in de Lindestraat in Alken. Sinds 1977 wordt die hoeve bewoond door de familie Maris. Een familie met een hart voor dieren en mensen. Een familie die jullie graag ontvangt op haar kleinschalige boerderij. 

SAM_7827.JPG
Logo_DenLindenbosch_FINAL_RGB.png

Over Den Lindenbosch

Den Lindenbosch...

een samentrekking van de straat waar onze hoeve gelegen is en de naam van het veld achter onze hoeve: de Lindestraat en 'Den Bosch'. 

Van oorsprong is ons bedrijf een boerderij met melkkoeien, maar in de loop der jaren werden voornamelijk zoogkoeien gehouden en werden ook aardbeien en groenten gekweekt. Verse voeding heeft in onze familie altijd een belangrijke rol gespeeld. Hoe vaak zullen mijn zussen en ik geen aardbeitje van de struik of een worteltje vers uit de grond gegeten hebben? 

Die belevenis van verse voeding willen wij met onze picknickmanden aan jullie overbrengen. De inhoud van de manden bestaat voor 99% uit Limburgs geteelde of geproduceerde voeding of drank en zit ook nog eens boordevol hoeveproducten die door landbouwers gemaakt werden.

Verser dan vers en zo lokaal mogelijk!

Wie die kabouter is, vraagt u? Wel, dat is Florejan. 

Een speelse, goedlachse deugniet die allerlei fratsen uithaalt op onze boerderij.

Misschien als je heel veel geluk hebt, laat hij zich wel eens zien?!

SAM_5419.JPG

't Desserthuisje &
Den Lindenbosch

Wie mij al kent, weet dat dit niet mijn eerste initiatief is om zo veel mogelijk met lokale producten te werken. Met 't Desserthuisje ben ik al 3 jaar bezig met het bereiden van taarten, desserts, ijs en allerlei andere zoetigheden. Dit door gebruik te maken van zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Nieuwsgierig? 

Kijk dan zeker eens op www.tdesserthuisje.com 

 

Tot snel!

Anja 

bottom of page